Aktuális kezdő búvároktanfolyamok
Aktuális hivatásos búvároktanfolyamok

Kezdő búvártanfolyam felnőttek részére
SSI Specialitás Képzések
SSI Stressz és mentés tanfolyam
SSI Dive Master tanfolyam
Gyerek búvártanfolyam


Aktuális (Open Water Diver) kezdő búvároktanfolyamok:

Az idei nyáron is igény és jelentkezés szerint indítjuk búvártanfolyamainkat (hétfőtől csütörtökig 17:00-21:00 között)

- elméleti oktatás: interneten keresztül offline

- gyakorlati oktatás: Pollack Strand (7624 Pécs, Damjanich utca 30.)

További információ és jelentkezés: +36 30/2350-400, pressi.sportbolt@gmail.com


Előre egyeztetett időpontban lehetőség van próba merülésre azoknak akik kipróbálnák a búvárkodást, illetve végzett búvároknak gyarkorlásra.

Ár: 3500 Ft/próbamerülés. Tanfolyamra való jelenkezés esetén a próbamerülés összegét beszámítjuk a tanfolyam díjába.

További információ és jelentkezés: +36 30/2350-400, pressi.sportbolt@gmail.com

Az idei évben is PAG-szigetére tervezzük az OWD vizsga- és búvártáborokat szerdától-vasárnapig a következő dátummal:
- 2019.07.17-21.
- 2019.08.14-18.
- 2019.09.04-08.
- 2019.09.18-22.


Aktuális hivatásos búvároktanfolyamok:

- 2018. június 12: SSI Dive Master tanfolyam
- 2018. június 21: SSI Assistant Instructor tanfolyam


- elméleti oktatás: interneten keresztül offline

- gyakorlati oktatás: Pollack Strand (7624 Pécs, Damjanich utca 30.)

- nyíltvizi gyakorlat


További információ és jelentkezés: +36 30/2350-400, pressi.sportbolt@gmail.com


Kezdő búvártanfolyam felnőttek részére

Jelentkezés feltételei

* betöltött 10. életév (18 éves korig, szülői hozzájárulás szükséges)
* 2 db igazolványkép
* saját maszk és uszony
* a tanfolyamdíj teljes összegének befizetése - a már befizetett tandíj semmilyen estben sem jár vissza (ezért javasoljuk minden tanfo- lyamra jelentkezőnek, hogy vegyen részt a tanfolyam megkezdése előtt egy próbamerülésen)

A tanfolyam menete

1. Elméleti oktatás:
Az SSI piacvezető digitális anyagának köszönhetően a teljes elméleti tananyagot elsajátíthatod otthon a saját tempódban. Ezt három tantermi konzultációs foglalkozás követi ahol választ kaphatsz a felmerülő kérdéseidre és felkészítünk a sikeres elméleti vizsgára, mellyel az elméleti rész zárul.

2. Védett vízi medencés képzés:
Medencés foglalkozásainkon tapasztalt türelmes oktatóink segítségével lépésről lépésre képessé válsz elsajátítani azokat a víz alatti gyakorlatokat, melyek szükségesek a biztonságos nyílt vízi merüléseid végrehajtásához. Erről a tudásról kell számot adnod később nyílt vízi vizsgamerüléseid során. Nem kell aggódnod, nálunk kis csoportos oktatásban veszel részt.
Mindenkivel addig gyakorlunk, amíg biztonságosan önállóan készség szinten nem mennek a gyakorlatok. A tanfolyam hat védett vízi modult tartalmaz melyet három medencés foglalkozáson tanítunk meg neked. Kiegészítő merülésekre igény szerint lehetőséget biztosítunk.

3. Nyílt vízi képzés:
Amikor úgy érzed, hogy képes vagy meghódítani a nyílt vizek világát,és ezt oktatód is úgy ítéli meg előre egyeztetett helyszínen és időpontban három nap alatt négy-hat nyílt vízi merülést hajtunk veled végre. A tanfolyam befejezhető Horvátországban egy hosszú hétvégén, vagy igény szerint bármelyik búvártúránk egyikén.
A merüléseken már nyílt vízi körülmények közt is képes leszel alkalmazni a medencében tanultakat. Itt is lépésről lépésre haladunk mivel élményt szeretnénk neked adni és azt, hogy a tanfolyamod végére biztonságosan és oktató segítsége nélkül merülj. Minden merülés végén víz alatti túrára indulunk egyre fokozva a mélységet és ha megfelelsz a követelményeknek, átveheted OWD búvárokleveledet.


SSI Specialitás Képzések

Az SSI búvár Specialitás képzésének teljes skálákját kínálja, így minden búvár megtalálhatja azt a tanfolyamot, amely pontosan az ő érdeklődésednek felel meg.
A specialitásoknál mindig az új készségek szórakoztató formában való elsajátítása áll az előtérben, a gyakorlati tapasztalatokra helyeződik a hangsúly, így ezeken a képzéseken elméleti rész kevesebb.
Az így megszerzett új készségek, melyet az általad kedvelt és érdeklődésedre számot tartó területen szerzel meg, segítenek Téged abban, hogy minél tapasztaltabb búvárrá válj.

- 2 Specialitás képzéssel, és 12 naplózott merüléssel már megszerezheted a Specialty Diver (Specialitás Búvár) minősítést.
- 4 Specialitás képzéssel, és 24 naplózott merüléssel Advanced Open Water Diver (Gyakorlott Nyílt Vízi Búvár) minősítést szerezhetsz
- 4 Specialitás képzéssel, és a Stress & Rescue (Búvár mentés) tanfolyam elvégzésével ill. 50 naplózott merüléssel megszerezheted a Master Diver (Mester Búvár) minősítést.

A képzések:

1. Navigáció
2. Mélymerülés
3. Hajós merülés
4. Víz alatti fényképezés
5. Éjszakai/Korátozott látótávolság merülés
6. Roncsmerülés
7. Felszerelés Technika
8. Szárazruhás merülés
9. Dúsitott levegős merülés/EANx

1. Navigáció

Ezen a képzésen a víz alatti tájékozódás különböző lehetőségeit sajátíthatod el (irány, távolságok). Iránytu segítségével a víz alatt, különböző irányokban különböző azonosító pontokat kell megtalálnod, mindemellett megtanulod azt is, hogy visszatalálj az eredeti kiindulási pontra. Egy kis navigációs verseny, egy előre meghatározott tájékozódási feladat végrehajtása képezi a záróvizsgát.

2. Mélymerülés

Ezen a képzésen a mélymerülések és az ismételt merülések sajátosságaival ismerkedhetsz meg, a merülések pontos megtervezésével, a szükséges felszerelésekkel, a kivitelezéssel. A képzés részét képezi továbbá az is, hogy a mélymerülések ill. az ismételt merülések során milyen különös veszélyhelyzetekkel kerülhetsz szembe, ezeket hogyan kezeld, milyen különös biztonsági előírásokat kell betartanod ahhoz, hogy a legnagyobb mélységben ill. az ismételt merülések alkalmával is biztonságosan merülhess.3. Hajós merülés

Itt megtanulhatsz mindent, amit a hajós merülésekről tudni kell, például a ki- és beszállást, felszerelésed biztonságos fel- és levételét, tárolását, extrém körülmények között is, a tengeri betegség megelőzését és nem utolsó sorban hajó terminológiát, mellyel túl azon, hogy sokat megtudsz a hajókról, a tengeren akár vészhelyzetben is képessé válsz segítséget hívni.


4. Víz alatti fényképezés

Természetesen a kurzus rövidsége miatt kevés ahhoz, hogy profi víz alatti fotós váljék belőled, de segít neked abban, hogy új trükköket tanulj, tapasztalatokat szerezz a víz alatti fotózás sajátosságairól, melynek célja az, hogy képessé válj mielőbb jó képeket készíteni víz alatt.


5. Éjszakai/Korlátozott látótávolság merülés

Az éjszakai merülések, hasonlóan korlátozott látási viszonyok között végrehajtott merülések különösen vonzóak és izgalmasak lehetnek, de speciális előkészületeket ill. felszerelést igényelnek. A képzésen megtudod a pontos helyzetfelmérést és az ilyen merülések alkalmával követendő helyes viselkedést.


6. Roncsmerülés

Megtanulod hogyan tudsz háttér információkhoz jutni a Téged érdeklő roncsról, hogyan keresik és találják meg a roncsokat, milyen előkészületek szükségesek feltétlenül roncsmerülések alkalmával és mi a követendő helyes viselkedés. A rád leselkedő veszélyhelyzetek szintén a tananyag részét képezik.


7. Felszerelés Technika

A képzés témája a búvárfelszerelés helyes kiválasztása és kipróbálása, ápolása, megóvása, javítása egészen a helyes szállításig. Ezen felül nem mindennapi, különleges és a legújabb felszerelésekkel is meg- ismerkedhetsz.


8. Szárazruhás merülés


Megismerkedsz a szárazruhás merülés előnyeivel, a különbözo szárazruha fajtákkal, azok szelepeivel, tartozékaival, az aláöltözetek választékával, melyek további védelemmel szolgálnak a hideg ellen. Természetesen a szárazruha használat technikáját is megtanítjuk Neked, és gyakorlati tanácsokkal segítünk szárazruhád megóvásában és ápolásában.


9. Dúsított levegős merülés/EANx

Álmodtál már valaha arról, hogy hosszabb szabadidős merülést tervezhess, dekompresszió beiktatása nélkül, mert fotózni szeretnél, vagy éppen egy roncsot felfedezni, de nem tudsz annyi ideig maradni ameddig szeretnélő Az EANx pontosan ezt teszi lehetővé számodra. Azáltal, hogy a palackodban lévő gázkeverék kevesebb nitrogént tartalmaz és több oxigént a normál surített levegőhöz képest, így a szervezetedet kevésbé terheli meg, a vér nitrogén telítődési ideje lelassul, szervezeted nitrogéntől való tisztulási ideje viszont drámaian lerövidül. Ezen a tanfolyamon minden szabályt megtanulsz, melyek figyelmbe vételével és betartásával biztonsággal használhatod merüléseid alkalmával az EANx-ot, annak előnyeit maximálisan kihasználva.SSI Stressz és mentés tanfolyam

Ez az a búvártanfolyam, ameddig kiképzése során minden felelőségteljes sportbúvárnak legalább el kellene jutnia. Itt a fegyelem - az eddigi kiképzések során először - teljes mértékben a búvártársra irányul, illetve az esetlegesen adódó stressz- és veszélyhelyzetek megelőzésére, a problémák felismerésére és megoldására helyeződik a hangsúly, legyen az víz felett vagy víz alatt.

A tanfolyam 2-4 napig tart, elméleti és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz. A következő témákra helyeződik a legnagyobb hangsúly:

Elmélet:
- önmentés
- a fellépő stressz kezelése
- vészhelyzeti menedzsment
- elsősegélynyújtás búvároknak
- megfontolnivalók a felszereléssel kapcsolatban

Gyakorlat:
- segítségnyújtás vízben és partról
- búvár pánikhelyzeteben
- víz alatti problémák fellépse
- eltunt búvár keresése és mentése
- mesterséges lélegeztetés (részben a vízben)
- kijövetelek a vízből
- elsősegélynyújtás feltételei nyomásproblémák miatt bekövetkezett sérülések eseténSSI Dive Master tanfolyam (Dive Guide + Dive Master)

Az SSI Master Diver szintje a búvárkodás legrangosabb elitszintje. Azok a Búvárok akik az elméleti, gyakorlati és tapasztalati tudásnak ezt a szintjét birtokolják, bizton elmondhatják magikról, hogy mesterfokon űzik a búvárkodást.

A képzés előfeltétele:
- stressz és mentés képzettség
- 4 specialitás tanfolyam
- minimális naplózott merülés: 150
- betöltött 18. életév

Képzés:
- elmélet
- védettvíz
- nyíltvíz


SSI Assistant Instructor tanfolyam

A képzés során elsajátítod, milyen ismeretekre és oktatási tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy hatékony SSI Assistant Instructor/Dive Control Specialist váljon belőled. Tanulni fogsz az SSI Oktatási Rendszeréről és filozófiájáról, arról, hogyan lehetsz hasznos asszisztens egy Open Water Diver képzésnél, és megismered azokat az SSI képzéseket, amelyeket önállóan is oktathatsz.

A képzés előfeltétele:
- Dive Master tanfolyam
- minimális naplózott merülés: 60
- betöltött 18. életév

Képzés:
- elmélet
- védettvíz
- nyíltvízGyerek búvártanfolyam


A gyerekek már egész fiatalon, 8 éves kortól megismerkedhetnek a légzőkészülékes búvárkodás élményével. Az első lépés a búvárrá válásban a Bubblemaker élményprogram, ami nem más, mint -egy rövid elméleti bevezető után- egy medencei környezetben végrehajtott merülés. A víz alatti buborékolás oktató kíséretével és már felszereléssel zajlik.

Ha gyermekünk kedvet kapott, irány a "Kis fókák csapata" , a Seal Team. Ez a kimondottan 8 és 10 év közötti gyerekeknek kifejlesztett program, rövid elméleti oktatásból és maximum 2 méteres mélységig történő uszodai merülésekből áll, melynek során a gyerekek 5 vízi küldetést (AquaMission-t) teljesítenek, mely feladatsorokon keresztül ismerik meg a légzőkészülékes búvárkodás legfontosabb szabályait és sajátítják el, az alapvető készségeket. A megszerzett ismereteket egy nemzetközi búvárigazolvánnyal, a Seal Team Tagsági igazolvánnyal ismerjük el. További 15 "specialista" küldetés teljesítése után, gyermekünk megszerezheti a Master Seal Team búvárigazolványt. Ezeken a merüléseken olyan érdekességekkel ismerkedünk meg, mint víz alatti fotózás, szabadtüdos merülés, víz alatti navigáció, vagy akár az éjszakai merülés. Ez a program azon felül, hogy kimondottan érdekes és megismerteti, sőt megszeretteti a búvárkodást a gyerekekkel, még családi pogramnak is kiváló, hiszen legalább az egyik szülőnek a tanfolyam teljes ideje alatt jelen kell lennie.

A következő lépcső már a nyílt víz. Gyermekünk a 10. életév betöltése után igazi búvártanfolyamon, a Junior Open Water Diver, Junior Kezdő Nyílt vízi Búvártanfolyamon vehet részt. A tanfolyam tananyaga, követelménye, menetrendje teljesen megegyezik a felnőttekével. Az öt elméleti modul után és az azt követő záró vizsgateszt után jön a medencei gyakorlat, ahol az alapvető készségek elsajátítása a feladat. A tanfolyam maximum 12 méter mélységig végrehajtott, nyílt vízi vizsgamerülésekkel zárul. A gyerekeknek is lehetőségük van továbbfejleszteni és elmélyíteni a búvártudásukat, így 12 éves kortól részt vehetnek az elsősorban gyakorlati jellegu Junior Advanced Open Water Diver, Junior Haladó Nyílt Vízi Búvártanfolyamon. A tanfolyam a rövid elméleti rész után 5 haladó szintu nyíltvízi merülésen való részvételen keresztül ismerteti meg a búvárkodás olyan izgalmas területeit, mint mélymerülés (max. 21 méter mélységig!), navigáció, éjszakai, hajós merülések.

Kedves Szülok! A PADI búvároktatási rendszere -mint láthattuk- minden nyolcadik életévét betöltött, biztos úszástudással rendelkező gyereknek lehetőséget biztosít a búvárkodás megkezdésére. Sokan gyerekkori álmukat valósítják meg azzal, hogy gyermeküket beíratják egy búvártanfolyamra. Egyet azonban ne felejtsünk el! Ahhoz, hogy gyermekünk búvárkodjon, a gyereknek is akarnia kell. Ne erőltessük és ne akarjuk helyettük a búvárkodást, hiszen igazi tudást csak annak lehet átadni, aki maga is akarja azt, legyen akár felnőtt vagy gyerek! Viszont ne feledjük azt sem, hogy gyermekeink álmai válhatnak valóra, méghozzá gyerekkoruk vége előtt, ha megismertetjük őket a búvárkodás örömével! Sőt -és ezt gyakorlati tapasztalatból tudom- akár ösztönző, tanulmányi eredmény javító "mellékhatása" is lehet egy búvártanfolyamnak, vagy egy búvárkodással összekötött nyaralásnak.