Málta - G O Z O

Dátum: 2014. október 24-31.


A szigetrol: Ghawdex (közismert spanyol eredetu nevén Gozo) a Máltai-szigetcsoport részét képezo szigetek egyike a Földközi-Tengerben. Málta után a második legnagyobb méretu sziget. A sziget Málta önálló minisztérium által kormányzott része. Gozo területe 67 km˛, mintegy 5 km-re-északnyugatra fekszik a szomszédos Málta szigetétol. A két sziget közti Comino-csatornában (Il-Fliegu ta' Kemmuna, Comino Channel) helyezkedik el a kicsiny Comino-Cominotto szigetpár. Alakja megközelítoleg ovális, hosszúsága 14 km, legnagyobb szélessége 7 km. A szigetek tömbje 15 millió évvel ezelott emelkedett ki a tengerbol. Nagyjából 15000 éve a szigeteket Szicíliával összeköto földhíd eltunt.

Homérséklet: 25-30 C
Vízhomérséklet: 24-25 C

Búvárkodásról: Gozo illetve Comino szigete rengeteg és nagyon változatos merülési lehetoségeket biztosít a búvárkodni vágyónak. A sziget méretébol adódóan egy nap több merülo helyet is meg tudunk látogatni, kedvezotlen idojárási feltételek mellett is könnyen lehet olyan pontot találni a szigeten, ahol nyugodtan tudunk búvárkodni.

Tervezett programok: 8 parti merülés Gozo-n. Napi két merülés, merülések közötti pihenéssel, ebédelési lehetoséggel. A merülo helyeket terepjáróval közelítjük meg, ami a búvárok szállítására alkalmas. 2 hajós merülés Comino szigete körül. A hajón a két merülés közötti pihenoben ebéddel.

Fakultatív programok: Kíséroknek illetve a merülések utáni ido eltöltésére több lehetoség is adott. Tekintve, hogy az autók a merülések után is rendelkezésünkre állnak ezért könnyedén meg tudjuk látogatni a sziget nevezetességeit. Ezen felül a kikapcsolódni vágyóknak lovaglási, túrázási illetve bringás túrázási lehetoséget is tudunk biztosítani.

Szállás: A festoi szépségu Qala városában, apartmanos (Farmhouse) ellátás.
Felszereltség: Medence, terasz-grillezési lehetoség. Teljes felszereltséggel rendelkezo konyha étkezovel, nappalival, kényelmes, tágas szobákkal, csendes helyen.

Utazás: Air Malta Légitársasággal
Indulás: 13:55 Ferihegy/ Érkezés: 16:05 Málta
Hazaindulás: 16:00 Málta/Érkezés: 18:10 Ferihegy

A túra ára búvároknak: 665 EUR/fo

Az ár az alábbiakat tartalmazza:

- repülojegyet
- repülotéri illetéket
- transzfert a reptérrol Gozo szigetére, a túra végén Gozo-ról a reptérre
- szállást apartmanban önellátással 7 éjszakára
- 10 merülést(8 parti és 2 hajós), merülés vezetést, palack és ólombérlést
- autóbérlést

A túra ára kíséroknek: 470 EUR/fõ

Az ár az alábbiakat tartalmazza:

- repülojegyet
- repülotéri illetéket
- transzfert a reptérrol Gozo szigetére, a túra végén Gozo-ról a reptérre
- szállást apartmanban önellátással 7 éjszakára

Búvárok és kísérők részére az ár nem tartalmazza:
- utasbiztosítást
- önellátást
- fakultatív programok árát
- kíséroknek igény esetén az autóbérlési díjat
- üzemanyag költséget